Zamieszczone przez kabanos
Budżet domowy - ile wydajemy na życie, ile oszczędzamy
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
Jestem ciekaw jak to wygląda u u was, ile wydajecie na życie w przeciągu całego miesiąca, ile odkładacie. Nie liczę kredytów na dom/mieszkanie. Bo zaczałęm się zastanawiać, że chyba wydaję zbyt dużo, a oszczędzam zbyt mało, może cena ropy mnie do tego skłoniła
Rodzina 2 osobowa:
Auto ok 800 zł
Spożywka ok. 1000-1200 zł
Czynsze opłaty ok. 1000-1200
Alkohol/papierosy ok. 100-200 zł
Rozrywka (wyjścia, kino, knajpa, pizza itd. itp.) ok 200 zł
Ubrania, obuwie ok. 300 zł
Chemia/kosmetyki ok. 300 zł
Zwierzaki domowe ok. 150 zł
Wychodzi ok. 4000 zł :shock:
Odłożyć się uda ok. 500 złotych w skali miesiąca, nieraz mniej nieraz więcej. Życie w mieszkaniu z bloku. Dojazd od pracy ok 15 km w jedną stronę.
Może znajdą się inni chętni do dyskusji, co przyciąć, gdzie dołożyć oraz jak to wygląda u was.
-
-
natash, bardzo fajny temat, jestem ciekaw jak będą wyglądać kolejne wpisy z racji planowanej "wyprowadzki na własne" w przyszłym rokuJest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm, Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6
Komentarz
-
-
Ja staram się oszczędzać ile mogę, ale zauważyłem, że auto to taka druga skarbonka, do której sporo pieniędzy idzie.
Znalazłem kiedyś taką fajną aplikację w PHP do śledzenia wydatków o nazwie ClearBudget, spolszczyłem i zainstalowałem sobie na serwerze i od tej pory mam na bieżąco podgląd moich wydatków - na co ile miesięcznie wydajemy, ile pieniędzy jeszcze mamy do dyspozycji oraz wykresiki do jarania się wykresikami ;-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez natashRodzina 2 osobowa:
a wtedy dalsze roważania na temat:
Zamieszczone przez natashco przyciąć, gdzie dołożyć
ile będzie radości i zaoszczędzonego stresu związanego z kombinowaniem :idea: :PSPOT Poznań:
.....
ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY
Error 503 Wojtas Unavailable :P
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kytutrJa staram się oszczędzać ile mogę, ale zauważyłem, że auto to taka druga skarbonka, do której sporo pieniędzy idzie.
Znalazłem kiedyś taką fajną aplikację w PHP do śledzenia wydatków o nazwie ClearBudget, spolszczyłem i zainstalowałem sobie na serwerze i od tej pory mam na bieżąco podgląd moich wydatków - na co ile miesięcznie wydajemy, ile pieniędzy jeszcze mamy do dyspozycji oraz wykresiki do jarania się wykresikami ;-)
[ Dodano: Pią 25 Lis, 11 16:01 ]
Ok, ale zauważyłem że to jest w formie skryptu na stronę www... czy źle kumam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez natash
Możesz podesłać to spolszczenie na PW.
[ Dodano: Pią 25 Lis, 11 16:01 ]
Ok, ale zauważyłem że to jest w formie skryptu na stronę www... czy źle kumam
Komentarz
-
-
Tego nie zdobywa się w raz z kolejnym fakultetem :diabelski_usmiech
a tylko w jednej szkole:
życia :wink:
Każdy nawet rzetelnie powie ile i na co bo uzyskuje jakieś tam dochody, tylko właśnie w chwili szczerości zapomina o zatrudnieniu na umowie i rejestracji od najniższych dochodów a wtedy co :?:
W komuniźmie nazywało się domiar, teraz możwe bardziej demokratycznie. Tak jak byś nie wiedział, że np. zakupy od pewnego poziomu są monitorowane i nie trzeba być geniuszem, żeby wiedzieć, iż nie tylko :evil:
Nie na darmo, anglicy ukuli powiedzenie:
Dżentelmeni, nie rozmawiają o pieniądzach :szeroki_usmiech
Resztę dośpiewaj sobie sam, bo jest co śpiewać, gdyż wariantów jest sporo :!: :wink:
Może, koledzy Ci podpowiedzą teksty :?:
Komentarz
-
-
Dobra aplikacja jest kontomierz.pl
Korzystam i polecam.
Wczesniej uzywalem Excela (przez poprzednie 2 lata).
Kontrola wydatkow pozwala wiele zaoszczedzic. Tylko czesto trzeba stawa jak twardy facet, ktory brutalnie mowi, ze tego i tego nie mozna kupic :twisted:VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline
Komentarz
-
-
A ja z kolei znam się trochę na tych finansowych kruczkach i jeśli chcielibyście i Wy co nieco się dowiedzieć, a nóż coś się spodoba i skorzystacie, to serdecznie zapraszam na spotkanie z doradcą. Jestem z Kujawsko - Pomorskiego, więc tych najbliższych odwiedzę) A zresztą co mi tam.. Zapraszam wszystkich
Broń Boże nie myślcie, że to jakaś akwizycja, wręcz przeciwnie
Szczegóły podam na PW. Jesteście zainteresowani, piszcie. 8)Skoda Octavia 1,9 TDI ASV 2003 r.
Komentarz
-
-
No to jeszcze wielu powinno dodac jeszcze:
kredyt - srednio to tak pewnie z 1400zl u kazdego i wiecej - ja mam ciut ponizej tej kwoty. Oczywiscie mozna nie miec kredytu, tylko wynajmowac, ale ceny sa podobne M2-800zl, M3 - 1200zl, M4 - to nawet 2000zl w takim Bielsku, do tego media i cala reszta tak jak w swoim.
1 dziecko - to samo przedszkole + jakies zajecie po poludniu + jakis basen etc - 500zl min
2 dziecko - to dokladnie to samo, a jak jest niania, albo prywatny zlobek lub przedszkole, to z jedzonkiem, pieluchami wyjdzie z 1500zl.
Suma sumarum wyjdzie, ze majac dwoje dzieci, mieszkanie w bloku z kredytem na 30 lat i maly samochod na kredyt, nawet taki krotki na 5 lat to miesiac w miesiac 5-6tys minimum i to jest dosc oszczedna prognoza :lol:
Odkladalo to sie mieszkajac u mamusi :lol:
W sumie dobry temat, dla tych co to sie na swoje chca wyprowadzic.
Komentarz
-
Komentarz